frank-jeannette-in-indonesie.reismee.nl

Eksekutif reizen

Een nieuwe dag, geen last meer van de voedselvergiftiging, Wel een nare opstoot van wondroos aan mijn oedeemarm en in mijn gezicht. Een reiziger naar de tropen is op alles voorbereid en deze dus ook. De penicilline mag zijn werk gaan doen (en doet het ook).

Om half zes liep de wekker af. We moesten om half zeven op het treinstation van Bandung zijn om met de Argo Wilis naar Yogyakarta te reizen. Een treinreis van 6 uur in de ‘Eksekutif’ klasse. Het was er prima toeven, veel beenruimte, airco, catering en propere toiletten. Meer nog dan dat waren de magnifieke uitzichten, langs rijstvelden, door dalen en en over bergpassen. Mensen langs de sporen, een lange toet en we reden door, zwaaiende kinderen, bij iedere overweg een beambte die de spoorbomen bediende.

Laat de foto’s voor zich spreken.

Aangekomen in Yogyakarta stond meneer Mawi ons al op te wachten met onze koffers. Nu zitten we in een klein hotel, balkon, een ventilator aan het plafond en rust in het midden van de stad. We slapen hier 3 nachten, ik vind het prima.

Morgen gaan we de Borobudur bezoeken. Meneer Mawi komt ons om 10 uur ophalen, we kunnen een dagje uitslapen.

Liefs

Jeannette

Jan

Lekker! Rust maar goed uit?

Ria

Geniet van een rustdagje!