Sleffers op de Borobudur
Half zeven, lekker geslapen en me afgevraagd waarom de muezzins niet opgeroepen hadden tot het gebed. Een niet zo geweldig gehoor en moe van alle indrukken kan zo zijn voordelen hebben, Frank was al eerder door hen gewekt.
Na het ontbijt (bami voor Frank, french toast voor mij) stond meneer Mawi al klaar voor een rit van een dik uur naar de Borobudur. We waren niet de enigen die op bezoek kwamen maar dankzij het systeem van tijdsloten merkten we eenmaal in het complex hier weinig meer van.
De hogere verdiepingen mogen niet met schoenen betreden worden dus kregen we allemaal slippers op maat. Het is niet simpel om hiermee trappen te doen wanneer je geen ervaring hebt maar het is gelukt en de slippers mogen mee naar huis als souvenir.
Het was mooi op dit Unesco erfgoed, de leuke gids en een leuke groep mensen maakten er daarnaast een zeer geslaagde uitstap van. Na enig zoeken vonden we ook onze gids met auto en waren we om vier uur terug bij het hotel. De honger vervolgens gestild met een hapje bij het zwembad en ook de koffers in orde gemaakt voor het vertrek morgen (de koffers, wij nog niet).
De gekko die vandaag onze kamer heeft uitgekozen voor verblijf heeft inmiddels gezelschap gekregen en hebben een muurfeestje.
Wij hebben nog even 'buitenshuis' gegeten en zijn weer klaar voor een nieuwe dag.
Liefs
Jeannette